Menü

Brazil - Sertaozinho - 1kg

Leírás

Reinaldo de Oliveira Costa 2007 óta foglalkozik kávé termesztéssel. A jó klíma, az optimális magasság és a szüret időpontjának a megválasztása egyaránt hozzájárul a kávé minőségének javításához. Reinaldo a felségével együtt végzi a legtöbb munkát a farmon, egyedül a szüret közben segítenek be a rokonok. A kézi szüretelésnél, gondosan kiválogatják az érett szemeket. Majd ezeket konténerekbe helyezik és még a szüretelés napján elszállítják a közeli feldolgozó állomásra. Ahol a kávékat megmossák és közben válogatják. Majd ha szükséges betonplaccon megszárítják és szárítóba helyezik. Miután elérte a megfelelő nedvességtartalmat faládákba helyezik és minimum 40 napig pihenni hagyják.

Reinaldo de Oliveira Costa started to be a coffee producer in 2007. The favorable climate, the good altitude and the correct timing in harvesting and drying the cherries improved the quality of the coffee. Usually, Reinaldo and his wife work alone but during the time of harvest he can count on the help of his relatives.

The harvest is selective, performed when the fruits are very mature, being performed manually on the cloth, avoiding the contact of the grains with the soil. On the same day it is harvested, the coffee is placed in sacks and transported to the on-site processing center. Then, the coffee is washed, in this process also the separation of the Cherries occurs, it is dried in a cement courtyard (Terreiros) if necessary, it is passed to the dryer in the final stage of drying to reach the ideal humidity. After drying, the coffee is taken to the wooden bins for a period of at least 40 days to rest.

Ár:
11.000 Ft
Kiszerelés:
Kapható választék:
Szemes/őrölt:
Menny.:db